Az Indotek cáfolja, hogy plázákat adott el Tiborcz Istvánékhoz köthető cégeknek

2023. január 6. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az Indotek Group cikkünk megjelenése után az alábbi állásfoglalást küldte el:

„A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. – amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t – ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.”

Állásfoglalásukat követően cikkünk címét is megváltoztattuk, a tévedésért elnézést kérünk.

Korábban írtuk:

Már legalább négy plázában is érdekelt Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. révén, amióta december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt.-t. A Geraldton Invest Zrt.-hez tartozik ugyanis többek között a székesfehérvári Alba Pláza is, írja a 444.hu.

Azt írják, azzal, hogy Tiborcz és Jellinek megegyeztek a cégről, egyben üzlettársakká is váltak, ugyanis innentől közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amihez egy áramkereskedő cég mellett olyan bevásárlóközpontok tartoznak, mint a

  • a Duna Pláza;
  • a Corvin Pláza;
  • a Győr Pláza;
  • a Miskolc Pláza.

A Geraldton Invest Zrt. 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’sben is, így Tibocz cégének a novemberi vásárlással együtt már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

A miniszterelnök veje gyakran üzletel Jellinek Dániellel: a hozzá kötődő Indotektől vette meg például cége, a BDPST a Gellért Szállót, de Jellineké volt a Tarragona Holding Zrt. is, ami a Diófa Alapkezelőt tulajdonolja, és most már a Tiborczhoz köthető BDPST Capital Zrt.-é. A Diófa egyébként szintén birtokol több, főleg vidéki plázát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!