18 000 ember elbocsátására készül az Amazon

2023. január 5. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az Amazon online csomagküldő vállalat elbocsátási hulláma sokkal erőteljesebb, mint amire a korábbi hírek alapján számítottak: a válság sújtotta csoport több ezer alkalmazottja veszíti el munkáját. Ez a vállalat történetének legnagyobb munkaerő-csökkentése – írja a Reuters.

Andy Jassy vezérigazgató helyi idő szerint szerda este jelentette be egy alkalmazottaknak szóló üzenetben, hogy több mint 18 000 munkahelyet szüntetnek meg. Az elbocsátás az Amazon nagyjából 300 000 fős vállalati munkaerejének 6 százalékát teszik ki. A vállalatnak összesen több mint 1,5 millió dolgozója van, beleértve a raktári alkalmazottakat is.

Novemberben még körülbelül 10 000 munkahely megszűnéséről beszéltek, de már akkor további elbocsátásokat jelentettek be. A mostani a vállalat történetének eddigi legnagyobb leépítése.

Az Amazon a koronavírus-járvány hatására jelentősen megnövelte munkaerő-állományát, az online-kereskedelem akkor az egekbe szökött; másik közelmúltbeli intézkedése az volt, hogy megduplázta az alapbér felső határát, hogy hatékonyabban tudjon versenyezni a tehetségekért.

A fogyasztókat és a vállalatokat egyaránt érintő szárnyaló infláció miatt az Amazon egy ideje már lassuló növekedésre számít, és a részvényeinek árfolyama is megfeleződött az elmúlt év során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!