OMV-vezér: A napokban talán minden töltőállomásunkra eljutnak az alaptermékek

2022. december 19. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az ársapka megszüntetése előtti utolsó héten hihetetlenül nagy forgalom alakult ki a kútjainkon, emiatt nálunk is nagyon komoly készlethiányok léptek fel (…) összességében a hálózatunknak közel a felén alakult ki készlethiány – erről Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Portfolio.hu-nak adott interjúban.

Az ársapka eltörlése után „már szemmel látható a forgalom visszaesése, ami csökkentette a nyomást a kúthálózatunkon”, mondta Balogh, hozzátéve: ez persze összefügghet azzal is, hogy „nyilvánvalóan sokan betankoltak, így még nem kellett újra tankolniuk”. Ez segíti a cégüket abban, hogy „magunkhoz térjünk a készlethiányos állapotból”, amihez a korábbi elképesztő forgalom vezetett. Mint mondta: „soha nem adtunk még el egy hét alatt annyi üzemanyagot, mint amennyit az ársapka eltörlése előtti egy hétben”.

A cégvezető várakozásai szerint a napokban talán eljutnak oda, hogy az alaptermékek megjelennek minden töltőállomáson,

de azt tudni kell, hogy jelen pillanatban olyan készletszintek vannak, melyek a normál üzleti működéshez nem elegendőek

– mondta az interjúban. Azért is tartják fenn továbbra is a mennyiségi korlátozásokat, mert vannak olyan benzinkútjaik, ahol még egyáltalán nincs valamelyik üzemanyagból.

Szerinte az ellátási szint helyreállítása – figyelemben véve, hogy a Molnak töltenie kell a magyar állami készleteket, az OMV-nek pedig magyart és az osztrákot is –, normalizálása még körülbelül két hónapot vesz igénybe.

Az ársapkáról azt mondta, hogy a hatásai többfélék voltak, és bár „még talán nem túl későn szűnt meg”, csökkentette az importot és durván növelte a keresletet. „Ebben az évben minden országban csökkent az üzemanyag-kereslet, kivéve Magyarországot” – hívta fel a figyelmet egy fontos fogyasztási adatra ez utóbbi kapcsán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!