Két kőzetgyapotgyárat épít együtt a Masterplast és a Market Építő

2022. december 9. – 09:11

Két kőzetgyapotgyárat épít együtt a Masterplast és a Market Építő
Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke és Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója – Fotó: Brückner Gergely / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az építőipar nem hasít most, két magyar cég közösen épít építőanyaggyárakat.

Stratégiai együttműködést jelentett be a Market Építő Zrt. és a Masterplast Nyrt., a hazai építőipar és a hazai építőanyag-gyártás vezető szereplői. A két cég közösen épít kőzetgyapotgyárakat – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke. Ahogy Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója hozzátette: egy kivitelező és egy gyártó fogott most össze, az együttműködés befektetésre szól.

Nehéz időszakban van az ágazat, de az elmúlt időszak anyaghiányos helyzetén már most érdemes segíteni – vélték a felek. A hazai építőanyaggyártás ugyanis nagyon visszaszorult, a ország rendkívül kiszolgáltatottá vált, elsősorban kőzetgyapotban volt kellemetlen a saját hazai gyártás. Eddig egyetlen külföldi cég dolgozott a piacon, de az is sokszor külföldre szállított. Előfordult, hogy Törökországból kellett árut hozni, ami Scheer Sándor szerint olyan volt, mintha vattacukrot hoztunk volna kamionnal ezer kilométeren át.

A felek bíznak abban, hogy állami támogatást is kapnak, és hogy a volt Jugoszlávia területét is el tudják látni a magyaron kívül. Két vegyesvállalat jön létre, a Masterplast adja a menedzsmentet, de mindenben 50-50 százalékos lesz a részesedés. Mint megtudtuk, a politika tud a szándékról, korábban Palkovics Lászlóval, majd Lázár Jánossal voltak előzetes egyeztetések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!