Jogosulatlanul gyűjtött pénzt egy kiskunfélegyházi alkuszcég, 43 milliós büntetést kapott az MNB-től

2022. november 14. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzeti Bank 43 millió forint bírságot szabott ki a kiskunfélegyházi CreditLure Kft.-re, mivel az engedély nélkül gyűjtött pénzeszközöket az ügyfeleitől, emellett jogosulatlan pénzügyi közvetítői, azaz alkuszi tevékenységet is végzett – közölte az MNB az MTI-vel.

A közleményből kiderül, hogy a jegybank azonnali hatállyal megtiltotta a társaság működését, továbbá jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúja miatt feljelentést tesz.

A cég díjazás fejében végzett alkuszi tevékenységet olyan ügyfelek számára, akiknek a szerződését a pénzügyi intézmény felmondta, emellett üzletszerűen pénzeszközöket vett át, úgynevezett „pénzkezelési szerződéseket” kötve – fejtették ki.

A magas bírság azért is jött ki, mert a társaság hosszú időn át működött, magát profi intézménynek láttatva. Az MNB szerint az ügyfelek jelentő károkat is elszenvedhettek. CreditLure ráadásul visszaesőnek számít, mert a jegybank már 2017-ben is megbüntette.

Pénzügyi szolgáltatás igénybevétele előtt célszerű mindig ellenőrizni, hogy az adott cég rendelkezik-e a szükséges engedéllyel, és szerepel-e a jegybank nyilvántartásaiban – hívta fel a figyelmet az MNB közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!