Hatósági áras krumpliból öt kilót, tojásból csak 30 darabot lehet venni a Lidlben

2022. november 11. – 15:21

Hatósági áras krumpliból öt kilót, tojásból csak 30 darabot lehet venni a Lidlben

Másolás

Vágólapra másolva

Várható volt, hogy korábban a hatósági áras liszthez, cukorhoz vagy tejhez hasonlóan a burgonyára és a tojásra is vezetnek be a boltok mennyiségi korlátozást. Még csak két nap telt el azóta, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: csütörtöktől két újabb termékkel, a tojással és az étkezési burgonyával bővül a hatósági áras áruk köre, de már most vannak üzletek, ahol meghatározzák, mennyit lehet belőlük egyszerre vásárolni.

A Lidl például megkeresésünkre azt írta: a kimérős burgonyából 5 kiló, a csomagoltból 1-3 csomag, a tojásból pedig 30 darab vehető egyszerre. Az áruházlánc egyelőre nem tapasztalt megnövekedett keresletet egyik termékre sem.

„Kiskereskedelmi vállalatként alapvető feladatunk és felelősségünk a magyar lakosság folyamatos élelmiszer-ellátása, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen” – írták a Telex megkeresésére. „Ugyanakkor a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében mennyiségi korlátozást vezettünk be a tojásra és a burgonyára is. Ennek értelmében a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség.”

Az Aldi is tojáskorlátozást vezetett be: a HVG szerint burgonyából maximum 10 kilót, tojásból pedig maximum 36 darabot vehet egyszerre az ember, így ha valaki maximalizálni szeretné a tojásvásárlását, inkább ide térjen be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!