Aszfaltot húztak a Lánchídra

2022. november 9. – 17:01

Aszfaltot húztak a Lánchídra
November 9-én leaszfaltozták a Lánchíd átkelőjét – Fotó: BKK

Másolás

Vágólapra másolva

Leaszfaltozták a Lánchíd átkelőjét, szombaton pedig jöhet a híd próbaterhelése 24 darab 20 tonnás teherautóval, írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Szerdán a kivitelezők elvégezték a Lánchíd aszfaltozását. Egyetlen nap alatt felkerült a hídfők közötti, mintegy 2400 négyzetméternyi területű útpályára a legfelső, úgynevezett kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt. Ezután következnek a széleket borító öntött aszfaltcsíkok, valamint a szegélyek bevonatrendszerének kialakítása és útburkolati jelek felfestése. Ez azt jelenti, hogy a végéhez közeledik a Lánchíd teljes, 18 hónapos lezárása.

A hídpályát december közepén visszakapja a forgalom, de a járdákon és az aluljárókon még jövőre is dolgoznak majd a szakemberek.

A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását, és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését.

Szombaton, november 12-én lesz az átkelő próbaterhelése, amelyben 24 darab 20 tonnás teherautó vesz részt. A próbaterhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt.

A próbaterhelés utáni hetekben elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, és folytatódik a közvilágítás kiépítése is új kandeláberek kihelyezésével.

A tervek szerint 2023 őszéig tartó kivitelezés többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így az érintett területek továbbra is kordonnal elzárva a munkaterület részét képezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!