Egy nap alatt 24%-ot zuhant, hat évvel ezelőtti szinten a Facebook anyavállalatának értéke a tőzsdén

2022. október 27. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

A legfrissebb tőzsdei gyorsjelentés után mélyrepülésbe kezdtek a Facebook anyavállalatának, a Metának a részvényei a New York-i Nasdaq tőzsdén. A részvények egy nap alatt értékük 24 százalékát veszítették el, az árfolyamuk a 2016-os szinten van – írja a CNBC. A részvény a csütörtöki kereskedésben a 100 dolláros árfolyam alatt is járt, miközben tíz napja még 130-140 dollár között kereskedtek vele.

A cég zsinórban a második negyedévben számolt be csökkenésről, mutatói rosszabbak voltak az elemzői várakozásoknak. A Meta Reality Labs részleg, amely a VR-headsetek fejlesztésével foglalkozik, több mint 9 milliárd dollárt veszített az első három negyedévben.

A Facebook anyavállalata 27,7 milliárd dolláros negyedéves bevételről számolt be, ami éves szinten több mint 4 százalékos csökkenést jelent, és a második egymást követő negyedéves visszaesést. A cég nyeresége 52 százalékkal 4,4 milliárd dollárra zuhant.

A KBC elemzői azt emelik ki, hogy a Facebook szenved az Apple változtatásai után, de a gyenge makrokörnyezet és az erős dollár szintén negatívum a cég számára.

A Meta figyelmeztetett, hogy a negyedik negyedév sem lesz sokkal jobb, és a vártnál gyengébb előrejelzést adott ki. A negyedik negyedévre 30 és 32,5 milliárd dollár közötti bevételt vár. Elemzők 32,2 milliárd dolláros árbevételre számítottak.

A Morgan Stanley, a Cowen és a KeyBanc csütörtökön le is minősítette a Metát a megnövekedett kiadásokra hivatkozva, írja a CNBC.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!