Debrecenben is átlépte az egymillió forintot az új építésű lakások négyzetméterára

2022. szeptember 9. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordot döntött a megyei jogú városokban az új építésű lakások négyzetméterára, és az emelkedés üteme is felülmúl minden korábbit – derült ki az Otthon Centrum harmadik negyedéves összesítéséből.

Egy év alatt 24,2 százalékkal drágultak az új építésű ingatlanok a megyei jogú városokban.

A legújabb felmérésben az új lakások négyzetméterárának átlagértéke 862 ezer forint volt. „A fejlesztők még sosem kínálták ilyen magas áron az új építésű lakásokat a megyei jogú városokban, illetve az emelkedés mértéke is megdöntötte a korábbi rekordot, ami a 2021. harmadik negyedéves átlagárhoz képest 24,2 százalékos” – írja az elemzés.

A megyei jogú városok közül elsőként Sopron törte át az egymilliós négyzetméterárat az előző negyedévben – ehhez csatlakozott most Debrecen. Előbbi városban 1,1 millióért, utóbbiban 1,05 millióért kínálták az új építésű lakások fajlagos négyzetméterét a fejlesztők.

A dobogóra még Veszprém fért fel, négyzetméterenként 964 ezer forinttal. A mezőny ezután igen sűrű: Szeged 912 ezer, Pécs 896 ezer, Székesfehérvár 887 ezer, Érd 855 ezer és Győr 844 ezer forint négyzetméterenként. A legolcsóbb város Hódmezővásárhely, 563 ezer forinttal.

Budapesten az első negyedévben 1,3 millió forint az újépítésű lakások átlagos négyzetméterára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!