Visszatér a Bónusz Magyar Állampapír

2022. szeptember 8. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) megújítja az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír induló kamatfeltételeit és újra bevezeti a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozamához kötött, változó kamatozású Bónusz Magyar Állampapírt – írja az MTI az ÁKK közlése alapján.

A közlemény szerint 2022. szeptember 19-től az egyéves Magyar Állampapír és az egyéves Kincstári Takarékjegy kamatát 7 százalékra, a kétéves Kincstári Takarékjegy kamatát pedig 7,5 százalékra emelik. „Az infláció és a kamatlábak emelkedése ellenére a magyar állampapírok továbbra is biztonságos, kamatadó mentes, magas kamatozású és az infláció ellen hosszú távon védelmet nyújtó befektetési lehetőséget kínálnak” – olvasható a közleményben.

Az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) konstrukciója szeptember végére újul meg, beleértve az induló kamatfeltételt is.

Emellett újra bevezetik a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozamához kötött, változó kamatozású 3 éves Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP).

Mindkét, kamatadó mentes állampapír 2022. szeptember 29-től vásárolható meg.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón már jelezte, hogy egyes állampapírok hozamát megemeli a kormány, és új állampapírt is kibocsátanak, aminek induló kamata eléri a 11 százalékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!