Burger King: A csomagolást végző munkaerő pluszideje miatt is drágább az elviteles gyorskaja

2022. szeptember 7. – 15:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A McDonald's szeptembertől elviteli díjat vezetett be a nem helyben fogyasztott, személyesen vagy a McDrive-ban leadott, elvitelre kért rendelések esetében. Az elviteli díj bevezetését a cég a Telex kérdésére „az elviteles vásárlásokra vonatkozó megnövekedett többletköltségekkel” indokolta.

Mivel nem feltétlenül egyértelmű, hogy miért olcsóbb egy gyorsétterem számára a helyben fogyasztás (aminek például az egy főre jutó rezsiköltségei magasabbak, hiszen az éttermet egész évben hűteni vagy fűteni kell, a helyben fogyasztó vendégek használhatják a mosdót, sőt, újabban már az asztalukhoz is az étterem dolgozói viszik ki a rendelésüket), megkerestünk több gyorsétteremláncot is, hogy ezt a kérdést tisztázzuk.

A Burger King a Telex megkeresésére azt közölte, hogy a McDonald'shoz és a KFC-hez hasonlóan náluk is többletköltséget jelent a cég számára, ha egy vásárlójuk nem helyben, az étteremben fogyaszt, hanem elvitelre kéri a rendelését. A KFC tegnap elsősorban a papírcsomagolásokra hivatkozott, a Burger King emellé beemelt még egy szempontot, a cég indoklása így szól:

„A többletköltség számos tételből áll össze, ilyen többek között például az extra csomagolóanyagok költsége és a csomagolást végző munkaerő pluszideje.”

A Burger Kingnél a McDonald'sszal szemben egyelőre nincs elviteli díj, de a KFC-hez hasonlóan a nagy méretű papírtáska árát elkérik, 100 forintot darabonként. Egyébként nem kizárható, hogy „a piaci trendeket követve” a jövőben a Burger Kingnél is bevezetésre kerül majd „valamiféle elviteles rendeléshez köthető díj” – közölte a cég a Telex megkeresésére.

Olvasóink felvetették, hogy az elvitelre kért gyorskaja azért is lehet drágább a McDonald'sban, mert azt magasabb áfa terheli, mint a helyben elfogyasztott ételeket. Ez azonban nem friss fejlemény, több mint egy éve megszűnt az elviteles és házhoz szállított ételek áfakedvezménye. Ráadásul eddig egyik megkérdezett gyorsétteremlánc sem hivatkozott erre az extra költségre, amit tavaly nyár óta akár be is építhettek a cégek az áraikba.

A McDonald'snál már kedden érdeklődtünk arról, hogy miért jelenthet a gyorséttermekben többletköltséget az elviteles fogyasztás, de tőlük válasz továbbra sem érkezett a megkeresésünkre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!