30 forinttal csökken a benzin, 35-tel a gázolaj piaci ára szerdától

2022. szeptember 5. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdától jelentősen csökken a benzin és a gázolaj piaci ára is, a 95-ös benzinért literenként bruttó 30 forinttal kell kevesebbet fizetni, a gázolaj piaci ára pedig bruttó 35 forinttal lesz a hét közepén kevesebb, írja a Holtankoljak.hu.

Az üzemanyagok árát figyelő oldal szerint egy liter 95-ös benzin szerdától 656,9, a gázolaj pedig 788,9 forintba kerül majd.

Szerdáig a 95-ös benzin piaci ára 686,9 forint, a gázolajé pedig 823,9 forint literenként.

A hatósági üzemanyagár továbbra is 480 forint azoknak, akik még jogosultak rá. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 30-i kormányinfón jelentette be, hogy már csak a magántulajdonú gépjárművek tankolhatnak ársapkás üzemanyagot, azóta céges autókkal csak piaci áron lehet tankolni. Gulyás az augusztus 23-i kormányinfón azt mondta: a kormány október 1-jéig fenntartja az ársapkát az élelmiszereknél és a benzinnél is, az esetleges hosszabbításról akörül döntenek majd.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter múlt héten InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, az ársapkák betöltötték szerepüket, hosszú távon nem maradhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!