715 milliárd forintért adják el a Vodafone Magyarországot

2022. augusztus 22. – 09:51

frissítve

715 milliárd forintért adják el a Vodafone Magyarországot
Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója beszédet mond a barcelonai Mobil Világkongresszuson 2022. február 28-án – Fotó: Alejandro Garcia / EPA / EFE / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Vodafone Group megállapodott a 4iG Nyrt.-vel és a Corvinus Zrt.-vel a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) 100 százalékának eladásáról, összesen 715 milliárd forint (1,8 milliárd euró) vállalati értéknek megfelelő készpénzes ellenértékért – közölte a Vodafone Group hétfőn, nem sokkal azután, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a magyar állam bevásárolja magát a cégbe.

A Vodafone Group közleménye szerint a Vodafone Magyarország az egyik vezető konvergens hálózatüzemeltető Magyarországon, és a 4iG-vel való egyesüléssel a mobil- és vezetékes kommunikáció terén egyértelműen a második legnagyobb szolgáltató jön létre, szélesebb körű információs és kommunikációs technológiai, IKT-kapacitással. Az akvizíció megfelel a magyar állam törekvésének egy nemzeti IKT-csoport létrehozására – közölték.

„A magyar kormánynak világos stratégiája van arra, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget hozzon létre az IKT-szektorban. A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban sikeres és innovatív tevékenységet folytat, sokkal erősebb léptékű és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében.

Az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és nagyobb hozzáféréssel rendelkezik majd a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját”

– mondta Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója.

Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója a hírt megerősítette az MTI érdeklődésére, de kommentálni nem kívánta, részletek nem közölt.

A tranzakció a kötelező átvilágítás befejezésétől, a tranzakciós dokumentáció megkötésétől és a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függ, és év végére tervezik lezárni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől