A hatósági árnál drágábban árulta a cukrot az Aldi, egymilliós bírságot kapott

2022. augusztus 17. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Baranya Megyei Kormányhivatal az Aldi Magyarországra, mert egyik pécsi boltjában az engedélyezett árnál 10 forinttal drágábban, 229 helyett 239 forintért kínálta a kristálycukrot, írja a Világgazdaság. Az eset még februárban történt, de a bírságról szóló határozat hétfőn került fel a Fogyasztóvédelmi Portálra.

A hatóság adatszolgáltatásra szólította fel a boltot, így derült ki, hogy a pécsi boltban 2021. október 15-én 229 forint volt az ugyanilyen márkájú kilós kristálycukor.

Az Aldi szerint adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltette tévedésből, mert ez „optikailag könnyen összetéveszthető volt” a 229 forintos árral, írja a lap. A hatóság határozatában az is olvasható, hogy a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot találtak az üzlet polcain.

A hatóság szerint a jogsértő állapot néhány órán át állt fenn, de arról nincs információ, hogy ez hány fogyasztót érintett.

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február 1-jétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A kijelölt termékek árát minden üzletben vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!