Elon Musk eladott újabb 6,9 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt

2022. augusztus 10. – 06:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter-per közeledtével Elon Musk több lépésben összesen 7 924 107 darab Tesla-részvényt adott el mintegy 6,9 milliárd dollár értékben – írja a The Verge. A világ egyik leggazdagabb emberének számító Musk ezt azzal indokolta egy twitjében, hogy „abban a (remélhetőleg valószínűtlen) esetben, ha a Twitter az ügylet lezárására kényszeríti (…) fontos elkerülni a részvények sürgősségi eladását.”

Musk tavasszal szintén nagy tételben, nagyjából 8,4 milliárd dollárért adott el a Tesla-érdekeltségéből. Akkor azzal indokolta a részvények értékesítését, hogy fel akarja vásárolni a Twittert. A hónapokig tartó előkészítés után aztán július közepén visszalépett a közösségi platform megvásárlására kötött 44 milliárd dolláros megállapodástól, arra hivatkozva, hogy a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit.

A Twitter ezért július 13-án úgy döntött, pert indít Musk ellen, és arra kéri a delaware-i bíróságot: kötelezze a világ leggazdagabb emberét az üzlet megkötésére, és arra, hogy a Twitter részvényeiért darabonként 54,20 dollárt fizessen. A per október 17-én kezdődik.

A The Verge megjegyzi: hogy a befektetők pontosan hogyan reagálnak majd arra a hírre, hogy Musk ismét azt állítja, befejezte az eladást, nem tudni. A Tesla-részvények árfolyama mindenesetre az amerikai piaczárás utáni kereskedésben 850 dollár körül maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!