300 ezerből még csak 26 ezer nagycsaládos igényelte a plusz rezsikedvezményt

2022. július 29. – 19:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Szilárd pénteken az M1-en arról beszélt, a 300 ezer magyar nagycsaládosból eddig 26 ezer család igényelte csak azt a kedvezményt, ami az átlag feletti plusz fogyasztás után jár a gyerekek után.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos felhívta a figyelmet, hogy az érintettek igényeljék a rezsicsökkentés a további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan.

A gáz esetében a kormány által számolt átlagfogyasztás 1729 köbméter évente, az áramnál 2523 kilowattóra évente, idáig minden háztartásnak megmarad a kedvezményes ár. A nagycsaládos gázfogyasztási kedvezményt három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe. A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felfelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.

A nagycsaládosoknak járó kedvezményt a kormányhivatalokban, kormányablakokban kell igényelni, ahol megtalálhatóak az igénylőlapok. Az igénylőknek magukkal kell vinniük a legutolsó gázszámlájukat és a szolgáltatási szerződésüket, és a kedvezményt csak az a szülő veheti igénybe, akinek a nevére szól a gázszámla – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd.

A rezsicsökkentés-csökkentésről szóló rendelet részleteiről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!