Bezárja 5 magyarországi benzinkútját a Shell, további kettőnek korlátozzák a forgalmát

2022. július 28. – 15:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől „időszakosan szünetelteti” öt magyarországi benzinkútjának üzemeltetését a Shell. A cég által csütörtökön kiadott közlemény szerint „az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas értékesítési volumenek okozta kihívásokra reagálva” hozták meg ezt a döntést.

Az alábbi kutakon nem lehet hétfőtől tankolni:

  • 1089 Budapest, Kálvária tér
  • 1112 Budapest, Hetényi u. 3.
  • 2370 Dabas, Pesti út (itt már július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  • 8000 Székesfehérvár, Balatoni út
  • 8500 Pápa, Celli utca 6.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a vásárlók 5-10 (a dabasi kút esetében 30) kilométeren belül találnak másik Shell-benzinkutat.

A Shell szerint a kutak bezárását az „optimálisabb hálózati működés és a hatékonyabb munkaerő-gazdálkodás” is indokolta. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a bezárt kutak dolgozóit nem bocsátja el az amúgy is a munkaerőhiánnyal küzdő cég, hanem ők „a tervezett újranyitásig a munkatársak más, nyitva tartó állomásokon folytatják a munkavégzést”.

A Shell jövő szerdától további két helyen, egy debreceni és egy mosonmagyaróvári töltőállomáson is változtatásokat vezet be. Így a Mosonmagyaróvár, Gabonarakpart 6. és a Debrecen, Balmazújvárosi út 5. címeken található kutakon augusztus 3-tól a kiszolgálást „a Shell szerződött vállalati partnerei igényeire szabva” alakítják át.

Ez a cég szerint tesztjelleggel elhatározott intézkedés azt jelenti, hogy ezeket a benzinkutakat csak euroShell kártyával rendelkező ügyfelek tudják igénybe venni. A többi autós „az adott városon belüli másik Shell töltőállomáson” tankolhat majd.

A közlemény szerint „a szerződött partneri vásárlók eddig is jelentősen nagyobb arányára való tekintettel” hozták meg ezt a döntést, amitől „kiszámíthatóbb üzemanyag-disztribúciót, a szerződéses partnerek igényeihez jobban illeszkedő kiszolgálást, rövidebb fizetéssel töltött időt, valamint hatékonyabb munkaerő-allokációt” várnak.

Frissítés: A Shell csütörtöki közleménye után megkérdeztük a Molt is, hogy terveznek-e hasonló bezárásokat. A cég pénteken a következőt válaszolta:

„A Mol stratégiai vállaltként mindent megtesz azért, hogy biztosítsa az ország zavartalan és egyenletes üzemanyag ellátását. A társaság nem tervezi töltőállomásai üzemeltetésének időszakos szüneteltetését.”

Újabb frissítés: Megkeresésünkre az OMV is válaszolt pénteken. „Az OMV nem tervezi töltőállomások bezárását Magyarországon és mindent megtesz az ellátás fenntartása érdekében.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!