Új rezsiszabályok: lemondtunk a medencéről és a klímáról, inkább napelemet és kandallót veszünk

2022. július 27. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jócskán átrendezték az online eladásokat az új rezsicsökkentési szabályok az eMagnál. A cég közleménye szerint – nem meglepő módon – kilőtt „az energiahatékonyságot célzó, segítő termékkategóriák forgalma”, míg „a mindennapokhoz nem feltétlenül szükséges termékeké lecsökkent”.

Jelentősen, egy hét alatt 67 százalékkal csökkentek például az egyébként nyári slágerterméknek számító medencék eladásai – viszont akik még most is vettek, a korábbiaknál átlagosan húsz százalékkal drágábbakat vettek. A szárítógép-vásárlások száma nagyjából lefeleződött, de az igazi nagy visszaesés a klímaberendezéseknél volt: ezekből csaknem 90 százalékkal kevesebbet adtak el az új rezsicsökkentési szabályok bejelentése óta. (Az eMag szerint ez átmeneti visszaesés lesz, mert sokan felismerik, hogy épp egy modernebb, kisebb fogyasztású hűtő-fűtő klímaberendezés segíthet a rezsi csökkentésében.)

Az elmúlt hetekben váratlanul visszaesett az bőröndök, utazótáskák eladása is – nagyjából lefeleződött –, ami a cég szerint azt jelzi, hogy sokan a nyaralás költségein is spórolni kezdtek.

Érdekes az is, hogy a bejelentést követően mintegy negyedével nőtt a gáztűzhelyek eladása, „sokan nyilván azért váltanak az utóbbira, hogy az áramfogyasztásuk ne legyen magasabb az átlagnál” – valószínűsíti a cég közleménye. Fatüzelésű kandallót pedig olyan sokan rendeltek, hogy abból ideiglenes készlethiány alakult ki.

Szintén megugrott – egyetlen hét alatt a korábbi négyszeresére nőtt – a napelemek és napkollektorok forgalma a bejelentés után. Emellett az eMag hatszor annyi konnektorba dugható fogyasztásmérő aljzatot, csaknem 80 százalékkal több okos konnektort és mintegy másfélszer több elektromos elosztót adott el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!