Robotkutyákkal kerestetné meg a tévedésből kidobott bitcoinjait egy walesi férfi

2022. július 25. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új tervet dolgozott ki James Howells walesi férfi annak a merevlemeznek a visszaszerzésére, amelyet még 2013-ban dobott ki, és amelyen több tízmilliárd forint értékű bitcoin található – írja a Business Insider. A 8000 bitcoint hordozó merevlemez a newporti szemétlerakóban végezte, Howells pedig közel egy évtizede azon mesterkedik, hogyan szerezhetné azt vissza.

A Business Insidernek adott friss interjúban Howells azt mondta: egy 11 millió dolláros (4 milliárd forint) üzleti tervet dolgozott ki a merevlemez megtalálására. A tervnek pedig központi része két, Boston Dynamics által gyártott robotkutya, amelyek a szemét között keresnék a tévedésből kidolgozott eszközt.

Howells szerint a 11 millió dolláros tervéhez már biztosítani is tudta a pénzügyi hátteret kockázati tőkebefektetőkön keresztül. Már csak az van hátra, hogy megkapja a newporti városi tanács engedélyét a hulladéktároló tartalmának kibányászására.

A városi tanács azonban 2013 óta mereven elzárkózik az engedély megadásától. Egy szóvivőjük az Insidernek azt mondta: „Howells semmivel nem tudja meggyőzni őket” arról, hogy beengedjék a területre.

Howellsről ebben a cikkünkben írtunk részletesen, a tévedésből kidobott bitcoinjai akkor éppen több mint százmilliárd forintot értek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!