Gyengül a forint, egyre több külföldi venne ingatlant Magyarországon

2022. július 5. – 12:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány hónapon belül értéke tíz százalékát veszítette el a forint az euróhoz képest, ezzel pedig jelentősen olcsóbbak lettek a külföldiek (és a külföldön keresők) számára a magyarországi ingatlanok – derül ki az ingatlan.com aktuális elemzéséből. Ennek megfelelően míg 2021-ben még csak az eladó ingatlanok fél százalékát hirdették meg eurós árral, addig ez mostanra 1,5 százalékra növekedett.

A néhány hónapon belül bekövetkező 10 százalékos árváltozás számos külföldi figyelmét megragadta, amióta 400 forintba kerül egy euró jelentősen megnövekedett az érdeklődésük is. A forint május végétől kezdett el gyorsan elértéktelenedi és június 13-án lépte át a lélektani határnak számító 400-as szintet. Az ingatlan.com szerint

május és június között 30 százalékkal növekedett a magyar ingatlanok iránt érdeklődő külföldiek száma.

Az országon belül is vannak különbségek abban, hol milyen valutában hirdetnek meg egy-egy eladásra kínált ingatlant. A portál elemzése szerint a nyugati határ mentén, a Balatonnál és Budapesten a legmagasabb az euróért kínált ingatlanok száma, Somogy megyében például júniusban már az ajánlat 2,1 százalékát adták meg így.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!