Csődvédelmet kért a Scandinavian Airlines az Egyesült Államokban

2022. július 5. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Csődvédelmet kért a Scandinavian Airlines az Egyesült Államokban, miután a pilóták sztrájkja miatt sok járatát törölni kényszerült, és így tovább mélyültek a régóta húzódó pénzügyi gondjai – írja a The Financial Times. A csődeljárás közben a társaság gépei tovább repülhetnek, a cég pedig átrendezheti a pénzügyeit.

„A sztrájk negatív hatással van a cég likviditási és pénzügyi helyzetére, és ha elhúzódik, jelentős mértékűvé is válhat” – írta kedden kiadott közleményében Anko van der Werff, a légitársaság vezérigazgatója.

Mark Simpson, a Goodbody légi közlekedési elemzője szerint a sztrájk körülbelül 30 000 ügyfelet érint, és a nyári főszezon miatt nehéz lesz mindenkit átfoglalni másik járatra.

Ahogyan arról ebben a cikkünkben részletesen írtunk, idén nyáron az egész légi közlekedési ágazat bajban van: Európa-szerte nyűglődnek a fapados és hagyományos légitársaságok, ezrével kaszálják el a nyári járataikat. A nagyságrendet jól érzékelteti, hogy a Lufthansa előbb 900, majd újabb 2200 július–augusztusi járatot törölt szintén munkaerő-problémákra hivatkozva.

Az USA-ban még rosszabb a helyzet, mert ott belföldön is sokan repülnek, akár egy sima ünnepnapi családlátogatáshoz. Ehhez képest járatok ezreit törölték vagy halasztották egész június folyamán, rengeteg embernek okozva kellemetlenséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!