Csődvédelmet kért a Scandinavian Airlines az Egyesült Államokban

2022. július 05. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Csődvédelmet kért a Scandinavian Airlines az Egyesült Államokban, miután a pilóták sztrájkja miatt sok járatát törölni kényszerült, és így tovább mélyültek a régóta húzódó pénzügyi gondjai – írja a The Financial Times. A csődeljárás közben a társaság gépei tovább repülhetnek, a cég pedig átrendezheti a pénzügyeit.

„A sztrájk negatív hatással van a cég likviditási és pénzügyi helyzetére, és ha elhúzódik, jelentős mértékűvé is válhat” – írta kedden kiadott közleményében Anko van der Werff, a légitársaság vezérigazgatója.

Mark Simpson, a Goodbody légi közlekedési elemzője szerint a sztrájk körülbelül 30 000 ügyfelet érint, és a nyári főszezon miatt nehéz lesz mindenkit átfoglalni másik járatra.

Ahogyan arról ebben a cikkünkben részletesen írtunk, idén nyáron az egész légi közlekedési ágazat bajban van: Európa-szerte nyűglődnek a fapados és hagyományos légitársaságok, ezrével kaszálják el a nyári járataikat. A nagyságrendet jól érzékelteti, hogy a Lufthansa előbb 900, majd újabb 2200 július–augusztusi járatot törölt szintén munkaerő-problémákra hivatkozva.

Az USA-ban még rosszabb a helyzet, mert ott belföldön is sokan repülnek, akár egy sima ünnepnapi családlátogatáshoz. Ehhez képest járatok ezreit törölték vagy halasztották egész június folyamán, rengeteg embernek okozva kellemetlenséget.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!