Hiányszakma lett a kukás, az egyik cég 350-450 ezres fizetést kínál rakodóknak és sofőröknek

2022. június 22. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szemétszállítási ágazatban is kínzó lehet a munkerőhiány, erre jutott a Pénzcentrum egy hozzá eljuttatott levél alapján. Jó fizetést kínálnak kukásoknak és kukásautó-sofőröknek is.

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) a munkaerő toborzásához a partner önkormányzatoktól is kért segítséget.

„Társaságunk térségét és szolgáltatási területeinket akut munkaerőhiány érte el. Jelenleg is több fórumon igyekszünk munkaerőt toborozni, a korábbi tapasztalatokkal ellentétben eredménytelenül” – írta levelében a DTkH) gazdasági vezetője.

Két munkakörbe keresnek sürgősen embert heti 40 órára. A tehergépjármű-vezetők mozgóbérrel együtt havi 450 ezer forintos (330+120 ezer) fizetést kaphatnak, míg a kukások, hivatalosan szemétszállítási-rakodók 350 ezer (250+100 ezer) forintos bért fizetnek.

Területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat.

A napokban több olvasónktól kaptunk olyan levelet, amelyben az elmaradt szemétszállításokra panaszkodnak, elsősorban a fővárosi agglomerációban. Ezek közül a DTkH-hoz nagyon sok tartozik, és a cég honlapján a friss hírek is leginkább átütemezett szelektív- és zöldhulladék-szállításról szólnak.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom