Elkészült a nyilatkozat, amelyik a hitelmoratórium meghosszabbításához kell

2022. június 21. – 07:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült az a nyilatkozat, amelyet július 31-ig kell benyújtaniuk azoknak, akik továbbra is élnének a hitelmoratórium lehetőségével – írta a Blikk. A kormány december 31-ig tolta ki a hitelmoratórium végét.

A hitelmoratórium összességében jelentősen meghosszabbítja a hiteltörlesztés idejét, nem csupán arra az időre, ameddig ezzel élt az ügyfél, hiszen az elmaradt befizetésnek is vannak kamatai. A szakemberek nem javasolják a hitelmoratórium fenntartását azoknak, akik már most is képesek fizetni a törlesztőrészleteket.

Akinek viszont létfontosságú, hogy időt nyerjen a törlesztők befizetésének újbóli megkezdéséig, annak július 31. a végső időpont – amennyiben erről az időpontról lecsúszik, már nem térhet vissza a hitelmoratóriumhoz.

A kormány a múlt héten döntött a többször meghosszabbított, legutóbb július 31-ig érvényes hitelmoratórium végső időpontjának újabb kitolásáról.

Az ehhez kapcsolódó, az igénylő által benyújtandó nyilatkozat szövegét a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal rendeletben határozta meg. A rendelet tartalmazza azt is, hogy a bankoknak hogyan kell tájékoztatniuk az érintett lakossági és vállalati ügyfeleket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom