Eladják a Citromailt, norvég tulajdonosa lesz

2022. június 21. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tulajdonost vált az egyik legnagyobb magyar emailszolgáltató, a Citromail – írja a HWSW. A tranzakció lezárását követően a rendszert egy norvég cég üzemelteti majd.

A Citromail jelenlegi tulajdonosa, a Centrál Médiacsoport Zrt. a norvég Fjordmail International AS-nek adja el a weblapot és a teljes adatbázist, erről a fióktulajdonosoknak küldött értesítőben számoltak be.

A Citromail 2004-ben indult, a Freemail mellett az ingyenes magyar emailszolgáltatások szegmensének egyik meghatározó platformja. Az aktív felhasználók számáról nincs pontos adat, a Centrál Médiacsoport honlapja szerint több mint kétmillió regisztrált felhasználója van a levelezési rendszernek.

A Centrál Médiacsoport közleményében leszögezi, mindent megtesz annak érdekében, hogy a tranzakció során a levelezőrendszer működése folyamatos legyen, illetve az adatok biztonsága a „jelenlegivel azonos szintű maradjon” a változást követően.

Ebből arra lehet következtetni, hogy az adatbázis a jelenlegi hosztingpartnertől, a Drávanet Zrt.-től fizikailag a nem EU-tag Norvégiába költözik a tranzakció részeként. Ezzel párhuzamosan a felhasználókat az uniós adatvédelmi rendelet értelmében tiltakozási lehetőség illeti meg. Aki nem kívánja, hogy az adatai az új adatkezelőhöz kerüljenek, jelezheti az üzemeltetőnél, amely ezt követően törli a fiókját.

A vevő, a norvég Fjordmail International több, elsősorban skandináv gyökerű (köztük három norvég, kettő dán és egy finn) publikus webmailrendszert és híroldalt üzemeltet, a cégnek a Citromail lehet az első kelet-európai érdekeltsége.

A Centrál Médiacsoport adja ki a Nők Lapját, a Meglepetést, a Bestet és a Storyt, a Marie Claire-t, a National Geographicot, valamint több tévéműsor magazint, konyhai és lakberendezési lapot. Övék a 24.hu, a Hírstart, a Vezess és a Startlap is. Tulajdonosa, Varga Zoltán, a harminchatodik leggazdagabb magyar. Tavaly kiderült, hogy őt is lehallgatták a Pegasus kémszoftverrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!