Elon Musk nem engedi el a dogecoin kezét

2022. június 19. – 10:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap reggel ismét megszólalt Elon Musk a Twitteren, és közölte: továbbra is támogatni fogja a dogecoint. (Kriptós nyelvhasználattal élve azt is mondhatnánk, hogy Elon Musk „hodl”, ami némi szarkasztikus felhanggal azt jelenti, hogy akkor is tartani kell a kriptovalutát, ha a Mariana-árok szintjén van az árfolyam, ami nem egy ritka jelenség.)

A kiírás tartalma önmagában nem meglepő, Musk évek óta lelkesen promótálja a kutyás kriptovalutát. Musk tweetje inkább azzal együtt figyelemre méltó, hogy az elmúlt időszakban elég cudar idők járnak a dogéra, és úgy általában az egész kriptopiacra is.

Néhány napja írtuk meg, hogy másfél éves mélyponton van a bitcoin, egy hétvége alatt 200 milliárd dollárnyi kriptovagyon égett el. Szintén a napokban történt, hogy egy amerikai férfi 258 milliárd dollárra perelte be Muskot, amiért szerinte piramisjátékkal népszerűsítette a dogecoint.

A férfi a New York-i bíróságon a 258 milliárd dolláros kártérítési összegen túl azt is szeretné, ha a Tesla és a SpaceX vezérét eltiltanák a dogecoin reklámozásától, és bírósági ítélet születne arról, hogy a dogecoinnal való kereskedelem nem más, mint szerencsejáték. A férfi ügyvédjével azt állítja, hogy Musk már 2019-ben tisztában volt azzal, hogy a dogecoin értéktelen, mégis népszerűsítette a kriptovalutát, hogy profitálhasson belőle. A bírósági beadványokban többek közt Bill Gates és Warren Buffett idézetei is szerepelnek, akik mindketten megkérdőjelezték a dogecoin értékét. Az esetről részletesen írtunk ebben a cikkünkben.

És ha már a világ leggazdagabb emberénél tartunk, érdemes elolvasni róla portrénkat, amely szintén a napokban jelent meg a Telexen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!