Az Emírségek és Ausztrália csábítja a kivándorló milliomosokat

2022. június 16. – 11:52

frissítve

Az Emírségek és Ausztrália csábítja a kivándorló milliomosokat
Dubai – Fotó: Tyson Paul / Loop Images / Universal Images Group / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A milliomosok is vándorolnak, a Henley Global Citizens előrejelzése szerint idén várhatóan a világ 88 ezer milliomosa fog másik országba költözni, a Visualcapitalist pedig térképre tette, hogy honnan hová költöznek a legtöbben. A térkép az egymillió dollár (mai árfolyamon 379 millió forint) vagyonnal rendelkező gazdagok migrációját mutatja be.

Így vándorolnak a milliomosok a világban Fotó: Visualcapitalist.com
Így vándorolnak a milliomosok a világban Fotó: Visualcapitalist.com

A jelentés szerint rengeteg oka lehet annak, ha az ultragazdagok elhagynak egy-egy országot, a konfliktusokat például kifejezetten nehezen viselik, így nem meglepő, hogy idén Oroszországból és Ukrajnából költözik el a legtöbb tehetős ember. Az elemzés szerint míg Oroszországot várhatóan 15 ezer vagyonos hagyja el az év végéig, addig százalékos arányban Ukrajna szenvedheti el a legnagyobb veszteséget, ugyanis a nagy vagyonosok 42%-a hagyhatja el az országot.

Az előrejelzés szerint Kínából tízezer milliomos távozik idén, ami a New World Wealth kutatási vezetője szerint a korábbi éveknél is nagyobb károkat okozhat az országnak.

Jó, de hova költöznek a gazdagok?

Az Egyesült Arab Emírségek lett a milliomos mágnes, a riport szerint az év végéig körülbelül négyezer milliomos költözik be az országba. Ez elsősorban az ország befogadó bevándorlási politikájának köszönhető, amely kifejezetten a magánvagyon és a nemzetközi tehetségek vonzására van szabva.

De nem panaszkodhat Ausztrália sem, ugyanis rendkívüli módon vonzza a vagyonosokat, az Emírségek mögött második helyen áll, az elmúlt húsz évben 80 ezer milliomos költözött ide. Nemcsak a napsütés, a tenger, az egzotikus állatok miatt költöznek ide az ultragazdagok, vonzó számukra az alacsony egészségügyi költség, az, hogy nincs örökösödési adó és általában véve virágzik gazdaság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!