Csányi Sándor üzlettársa 1,63 milliárd forintért megvette a Tihany Yacht Clubot

2022. június 15. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

1,63 milliárd forintért eladta a Tihany Yacht Clubot és a közvetlenül mellette elterülő kikötőt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. A vevő a harmincötödik leggazdagabb magyarnak számító Nagy György cége, a HO-ME 2000. Kft. volt – írja az Rtl.hu.

A több mint 10 ezer négyzetméteres ingatlant márciusban lett a HO-ME 2000 Kft.-é. A cég vezetőjének, Nagy Györgynek a tájékoztatása szerint a vételár 1,63 milliárd forint volt, amit az MNV által felkért értékbecslő állapította meg. Az ingatlant nem árverés útján értékesítették, ugyanis a Nagy többségi tulajdonában álló cég bérelte a területet az államtól, így az érvényben levő szabályozások alapján lehetősége nyílt a vásárlásra.

Az üzletember azt mondta, hogy az elmúlt időszak felújításait saját erőből finanszírozta, és nem akar változtatni az ingatlan jelenlegi profilján, továbbra is kikötői, szállodai és vendéglátói tevékenységet folytatnak majd a területen.

Nagy György a Forbes leggazdagabb magyarokat rangsoroló 2021-es listáján a 35. helyen áll 44,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. A lap szerint Csányi Sándor egyik fontos üzlettársának számít. Ő a Westbay befektetőcsoport vezetője, korábban tulajdonos volt a MET-ben, 2021 áprilisa óta pedig az OTP igazgatóságának külső tagja. Nemrég a fociba is beszállt: szintén a HO-ME 2000 Kft.-n keresztül többségi részesedése van az első osztályba feljutó Vasas Futball Kft.-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!