Több mint egymillió utas fordult meg májusban a ferihegyi reptéren

2022. június 14. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt a koronavírus-járvány utáni utascsúcs a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol májusban több mint egymillió utast szolgáltak ki. Ez az elmúlt két év legmagasabb utasszáma – írja a repülőteret üzemeltető Budapest Airport közleménye.

Egészen pontosan 1 095 597 utas fordult meg májusban a budapesti repülőtéren, ami 2021 azonos időszakához képest 1130 százalékos növekedés. Az utasok közül a legtöbben Londonba, Párizsba, Tel-Avivba, Amszterdamba, Frankfurtba utaztak, de népszerű úti cél volt Barcelona és München is.

Több új járat is indult, így ettől a hónaptól el lehet repülni Budapestről Törökország harmadik legnagyobb városába, Izmirbe, New York pedig ismét közvetlenül érhető el Budapestről. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről jelenleg 114 város 125 repülőterére lehet utazni 34 légitársaság kínálatában.

A reptér májusi teherforgalma meghaladta a 15 ezer tonnát. Az év első öt hónapjában így már összesen 84 ezer tonna légi árut kezelt a repülőtér, ami 17 százalékos növekedés a 2021 azonos időszakában kezelt árumennyiséghez viszonyítva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!