Elon Musk elbocsátaná a Tesla dolgozóinak 10 százalékát

2022. június 3. – 12:42

frissítve

Elon Musk elbocsátaná a Tesla dolgozóinak 10 százalékát
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója – Fotó: Angela Weiss / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több a probléma a világ leggazdagabb emberének autógyárában.

A Tesla Inc. vezérigazgatója, Elon Musk azt írta kollégáinak, hogy rossz érzései vannak a gazdasággal kapcsolatban, és körülbelül 10 százalékkal kell csökkentenie elektromosautó-gyárának létszámát. Mivel a cégnek közel 100 ezer (egészen pontosan 99 200) alkalmazottja van, ez 10 ezer ember kirúgását jelenti.

A belső emailt először a Reuters szellőztette meg. A cikk szerint a „minden munkaerő-felvétel szüneteltetése világszerte” című emailt csütörtökön küldték el a Tesla vezetőinek.

A világ leggazdagabb embere a hét elején mindenkit felszólított az elektromosjármű-gyártó cégnél, hogy térjen vissza az irodába, és azt mondta a személyzetnek küldött emailekben, hogy az alkalmazottaknak hetente legalább 40 órát kell az irodában tölteniük.

„Minél inkább tapasztaltabb (senior) vagy, annál láthatóbbnak kell lennie a jelenlétednek”

– írta Musk.

„Ezért éltem annyit a gyárban – hogy a gyártósoron lévők lássák, hogy mellettük dolgozom. Ha nem ezt tettem volna, a Tesla már rég csődbe ment volna.”

Az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban elektromosautó-gyárakkal rendelkező Tesla tavaly 930 422 autót gyártott, de a cégnek sok a problémája, áprilisban három hétre bezárták a cég sanghaji gyárát. A Tesla részvényei eddig 27 százalékot estek idén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!