Vietnámban átadták a világ leghosszabb üveghídját

2022. május 1. – 14:13

Vietnámban átadták a világ leghosszabb üveghídját
A Bach Long üveghíd, Vietnám csodálatos, új látványossága Fotó: Nhac Nguyen / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kínában volt eddig a csúcstartó létesítmény, de az új vietnámi híd érdemben hosszabb.

A világ leghosszabb, 632 méter hosszú üveghídját avatták fel pénteken Vietnamban, Son La tartományban. A Bach Long (Fehér Sárkány) függőhíd a Moc Chau régió legújabb turista-látványossága, két hegycsúcsot köt össze egy 150 méter mély völgy fölött, és a hídon egyszerre akár 450 turista is tartózkodhat.

Hivatalosan ugyan a híd még nem a leghosszabb üveghíd, de az eddigi rekorder, vagyis a Zhangjiajie Glass Footpath, a kínai Kuangtung tartomány üveg gyalogoshídja „csak” 526 méteres, így hamarosan a Guinness rekordok könyve is elismerheti a vietnámi látványosságot. Az eddigi rekorder kínai híd napi 8000 látogatót vonzott, egyszerre akár 800 bámészkodó is tartózkodhatott rajta és, a mélység alatta akár 300 méteres is lehetett.

Ezek után nem csoda, hogy a vietnámi szervezők és üzemeltetők is abban bíznak, hogy az új attrakció majd több turistát vonz a fővárostól, Hanoitól 200 kilométerre fekvő, hegyvidéki térségbe.

A vietnami Bach Long hídon a francia Saint Gobain cég dolgozott, és a híd egy háromrétegű edzett üveg lapból készült, amely többszörösen túlbiztosított a látogatók kockázatmentes fogadása érdekében.

Aki kedvet kapott egy jó kis üveghíd-túrához, az ebből az összeállításból nyerhet ötleteket, Kína és Vietnám nagyhatalom, de az Egyesült Államoknak és Kanadának vannak varázslatos létesítményei, míg a közelünkben Dachstein (Ausztria) ls Chaminix (Franciaország kínál ilyen élményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!