A biogazdálkodó Tiborcz István százmilliós támogatást nyert

2022. április 28. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz István idén márciusban több mint 110 millió forintos támogatást nyert ökológiai gazdálkodásra való áttérésre, valamint biogazdaság fenntartására, írja az RTL.hu.

Néhány éve 170 millió forintot ítéltek meg neki ugyanerre a célra, így a hozzá köthető ökológiai gazdaság már több mint 280 millió forintnyi hozzájárulást kapott az EU-s pénzekből finanszírozott vidékfejlesztési programból.

A miniszterelnök vejének sajtósa azt közölte az RTL-lel, hogy az idén márciusban megítélt támogatási összeget 2024 végéig kapják majd meg. Az érintett termőföld Bicskén található, nagysága pedig több mint 200 hektár. Tiborcz több mint 8 éve folytat biogazdálkodást, elsősorban az állattenyésztés takarmányozási igényeit kielégítő növényeket termeszt. Az RTL szerint a Tiborcz család eddig összesen több mint egymilliárd forinthoz jutott a Vidékfejlesztési Programból.

Az ökológiai gazdálkodás piaca a következő években várhatóan tovább növekszik, a tervek szerint 2030-ra az EU mezőgazdasági területeinek egynegyedén ökológiai gazdálkodást folytatnak majd. A Magyarországon előállított biotermékek nagy részét, becslések szerint csaknem 80 százalékát feldolgozatlanul exportálják Nyugat-Európába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!