Új német áruházlánc érkezett Magyarországra, TikTok-videókban mutatták be első fővárosi üzletüket

2022. április 20. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Új német áruházlánc érkezett Magyarországra: a TEDi nemrég nyitotta meg első budapesti üzletét – a Savoya Parkban –, és van két dunántúli boltja is, egy pápai és egy székesfehérvári. A Facebook-oldaluk tájékoztatása szerint a következő üzletüket május közepén nyitják szintén a fővárosban, a XVIII. kerületi Lőrinc Centerben.

A cég a Pénzcentrum szerint a Pepcónak és a KiK-nek jelenthet leginkább konkurenciát, ugyanis hozzájuk hasonlóan az úgynevezett nonfood szegmensben működik, és széles áruválasztékot kínál. Ahogy a Pénzcentrum írja: „Ebben a boltban is szinte minden kapható a lakberendezési tárgyaktól kezdve a játékokon, irodaszereken át egésze a kozmetikumokig.”

A vállalat Magyarországon még nemigen ismert, pedig jelentős nemzetközi hálózatról van szó. 2004-ben alapították, a honlapjuk szerint jelenleg tizenegy országban több mint 2600 üzletük van, és 24 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Főleg a kelet- és közép-európai térségben terjeszkednek, többek között lengyel, szlovák, szlovén, cseh, román, horvát, osztrák üzlethálózatuk van a magyar mellett.

A cég egy háromrészes TikTok-videóban is bemutatta első, nemrég megnyílt budapesti üzletét. Ez a három videóból a második rész, egyből az elején egy olyan szivárványos-unikornisos bögrecsodával, amire egyszerűen nem sikerült szavakat találnunk.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom