Elon Musk megvenné az egész Twittert, de a szaúdi herceg nem adja a részét

2022. április 15. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitteren üzenget egymásnak Elon Musk és a szaúdi herceg, miután a Tesla-vezér 41 milliárd dolláros ajánlatot tett a közösségi média platformra. Miután Al Waleed bin Talal szaúdi herceg nem volt hajlandó eladni Musknak a Twitterben lévő részesedését az amerikai milliárdos feltételei szerint, Elon Musk két kérdést is feltett neki a Twitteren, írja az RT.com. Szokásához híven Musk a Twitteren ki is posztolta a kérdéseket:

Mekkora a királyság direkt és indirekt részesedése a Twitterben?

Mi a királyság véleménye az újságírói szólásszabadságról?

A szaúdi herceg volt az első nagy részvényes, aki nemet mondott Musk ajánlatára, de a BBC szerint Parag Agrawal Twitter-vezér is azt mondta a cég dolgozóinak tartott megbeszélésén, hogy az ajánlat nem „ejtette túszul” a vállalatot.

A szaúdi herceg a Twitteren azt írta, nem hiszi, hogy Musk ajánlata „megközelíti a Twitter sajátos értékét”. A szaúdi herceg, aki az arab világ egyik leggazdagabb embere 2011-ben 300 millió dollárt fektetett a Twitterbe, majd 2015-ben, amikor a társaság tőzsdére lépett, 5%-os közvetlen és a Kingdom Holdong Companyn keresztüli részesedésről számolt be. Jelenleg 4,4%-ra becsülik a részesedését, írja a BBC.

Ezúttal egyébként Elon Musk sem teljesen biztos a dolgában, a TED2022 konferencián Vancouverben azt mondta, nem biztos benne, hogy meg fogja tudni szerezni a Twittert.

A Tesla és a Space-X vezére március végén vált a Twitter legnagyobb részvényesévé, amikor 9,1 százalékos részesedést vásárolt a cégben. Miután részvényt vásárolt, Musk rögtön ötletelni kezdett, hogyan kéne változtatni a Twitteren, például szerkesztés gomb létrehozásával. A hét elején pedig arról is döntött, hogy nem ül be a Twitter igazgatótanácsába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!