RTL: Átmeneti nehézségekre hivatkozik a paksi bővítésért felelős orosz Roszatom

2022. március 22. – 23:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Roszatom egyik alvállalkozója több, a Paks II. beruházáshoz tartozó építkezésen dolgozó munkavállalónak is felmondott a héten – erről Harangozó Tamás szocialista képviselő beszélt először.

Az RTL Híradónak aztán nyilatkoztak olyan magyar munkások, akiknek többhavi bérükkel tartozik az érintett cég. Arról beszéltek, hogy a cég vezetői oroszok, és többnyire keleti vendégmunkások dolgoztak náluk. Néhányukat márciusban kényszerszabadságra küldték, de amikor visszatértek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló okirattal várták őket.

A kormány a Roszatomhoz irányította az RTL Híradót, az orosz cég magyarországi képviselete elismerte, hogy vannak problémák. Úgy fogalmaztak:

„bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek, ám a projekt orosz fővállalkozója külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit.”

Arra a kérdésre sem a kormány, sem a Roszatom nem válaszolt, hogy a kialakult helyzethez van-e köze az Oroszországra az általa indított háború miatt kivetett szankcióknak, de azt állítják, a Paks II. atomerőmű építési munkálatai „ütemterv szerint zajlanak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!