Az ukrán beszállítók miatt alkatrészellátási gondokra készül a győri Audi

2022. március 2. – 11:00

Az ukrán beszállítók miatt alkatrészellátási gondokra készül a győri Audi
Fotó: Audi Hungaria
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán beszállítók miatt napokon belül jelentős alkatrészellátási gondokkal számol a győri Audi. A magyarországi gyár ezen a héten még zavartalanul ki tudja szolgálni a megrendelőit, de korántsem biztos, hogy ez a jövő héten is így marad.

A gyár a Volkswagen Konszern központi motorszállítója, így ha a motorgyár termelését korlátozni kell, az nemcsak az Audira, hanem valamennyi VW-márkára kihat. Információnk szerint az Audi Hungaria ukrán beszállítóitól vásárolja a motorgyártáshoz a kábelkötegeket, a járműhöz pedig az üléshuzatokat. Úgy tudjuk, már most is jóval kevesebb (alig) érkezik ezekből az alkatrészekből, de a tartalékok felhasználásával eddig ki tudták egyenlíteni a hiányt. Ez hosszú távon biztosan nem lesz tartható.

A Telex kérdésére, hogy vannak-e már alkatrészellátási problémák, az Audi Hungaria azt válaszolta:

„Valóban: már érezzük az ellátási problémákat, a vállalat beszerzői keresik a megoldást az alkatrészellátás normalizálására.”

A VW konszern tegnap bejelentette, hogy zwickaui gyárában keddtől, a drezdaiban pedig szerdától leállítják a termelést.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!