1,2 milliárd dollárnyi részvényvásárlással szállt be Warren Buffet az elképesztő rekordösszegért felvásárolt Activision Blizzardba

2022. február 14. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 15 millió Activision Blizzard-részvényt vett a tavalyi utolsó negyedévben Warren Buffet befektetőcége, a Berkshire Hathaway – írja a Markets Insider. Ezek a részvények most 1,2 milliárd dollárt érnek.

A – többek között – a Call of Duty és a World of Warcraftot fejlesztő/kiadó stúdió januárban azzal került be a hírekbe, hogy a Microsoft felvásárolta, méghozzá kb. 16 milliárd dollárral többért, mint az éves szlovén GDP. A felvásárlásról ebben a cikkben írtunk bővebben. A Berkshire-nek jól jön, hogy a Microsoft készpénzzel, részvényeként 95 dollárt akar fizetni a stúdióért, így a felvásárlás befejeztével 1,4 milliárdra ugorhat majd a részvényeik értéke.

A Berkshire részvényportfóliója igencsak sokrétű: van édességgyáruk és biztosítójuk, de felhalmoztak például Coca-Cola- és Apple-részvényeket is.

A Market Insider szerint a még februárban érkező éves jelentésében a cég kiadja, hogy 2021-ben rekordnak számító 25 milliárd dollárért vásároltak részvényeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!