RTL: Már van olyan benzinkút, ahol maximum 10 litert lehet tankolni

2022. február 14. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

Akár minden második magyarországi vállalkozás bezárhatja benzinkútját, miután Orbán Viktor szombati bejelentése szerint három hónappal meghosszabbították az üzemanyagárak befagyasztását literenként 480 forintos árszinten – írja az Rtl.hu.

Beszámolójuk szerint a kutak egy részén korlátozzák, hogy mennyit lehet tankolni. Van olyan hely, ahol legfeljebb 10 liter gázolajat adnak el egy autósnak, és olyan is, ahol csak hatan tölthetik tele a kocsijukat egy nap alatt.

Arra már az állam is felkészült, hogy a benzinkutak nagy számban fogják a tevékenységüket ideiglenesen szüneteltetni – erre utal legalábbis, hogy a NAV honlapjának nyitóoldalára kikerült hétfő délután egy „Tájékoztatás üzemanyagtöltő állomás üzemszünetének bejelentéséről” menüpont.

Az RTL-nek a Holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter azt mondta: ha tovább drágul az olaj, akár minden második vállalkozás bezárhatja kútját, „több száz töltőállomás dönthet úgy kényszerűségből, hogy ekkora veszteségeket nem tud három hónapig elszenvedni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!