RTL: Már van olyan benzinkút, ahol maximum 10 litert lehet tankolni

2022. február 14. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

Akár minden második magyarországi vállalkozás bezárhatja benzinkútját, miután Orbán Viktor szombati bejelentése szerint három hónappal meghosszabbították az üzemanyagárak befagyasztását literenként 480 forintos árszinten – írja az Rtl.hu.

Beszámolójuk szerint a kutak egy részén korlátozzák, hogy mennyit lehet tankolni. Van olyan hely, ahol legfeljebb 10 liter gázolajat adnak el egy autósnak, és olyan is, ahol csak hatan tölthetik tele a kocsijukat egy nap alatt.

Arra már az állam is felkészült, hogy a benzinkutak nagy számban fogják a tevékenységüket ideiglenesen szüneteltetni – erre utal legalábbis, hogy a NAV honlapjának nyitóoldalára kikerült hétfő délután egy „Tájékoztatás üzemanyagtöltő állomás üzemszünetének bejelentéséről” menüpont.

Az RTL-nek a Holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter azt mondta: ha tovább drágul az olaj, akár minden második vállalkozás bezárhatja kútját, „több száz töltőállomás dönthet úgy kényszerűségből, hogy ekkora veszteségeket nem tud három hónapig elszenvedni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől