Portfolio: Hamarosan megszűnhetnek a revolutos magyarországi forintszámlák

2022. február 14. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet és appon belüli tájékoztatást küldött ügyfeleinek a Revolut arról, hogy a magyar, HU-val kezdődő IBAN számlaszámokat megszüntetik, helyette litván számlaszámot kapnak az ügyfelek, akik a munkabérüket is a revolutos számlára kérik, arra figyelmeztették, hogy egyes munkáltatók nem biztos, hogy el fogják fogadni a litván számlaszámot – írja a Portfolio. A tájékoztatás szerint azon dolgoznak, hogy a forintszámlákat később visszahozzák.

„Április 1-jétől a Neobank megszünteti a magyar számlák vezetését, helyette litván számlaszámokat kapnak az ügyfelek” – írja a levél alapján a lap. Egyelőre azonban nem minden ügyfél kapott tájékoztatást, így az egyelőre nem derült ki, hogy mekkora ügyfélkört érint a változás. A Portfolio kérdezte erről a Revolut illetékeseit, de hivatalos választ egyelőre nem kaptak.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontosak a helyi forintszámlaadatok, ezért keressük azokat a megoldási lehetőségeket, amelyek alapján újra visszavezethetnénk ezt a funkciót”- írta a Revolut csapata a A Fintech használók közösségének Facebook-csoportjában.

Frissítés: Több olvasónk jelzése és a csoportban közölt információ alapján a magyar bankok által vezetett forintszámlák szűnnek meg, így annyi változik áprilistól, hogy a magyar gyűjtőszámla helyett kell csak litvánt megadni, ha valaki például a munkabérét is Revolutra kéri, de az applikációban minden változatlan.

A fintech neobank, a Revolut októberben érkezett meg Magyarországra, és litván licenccel nyújt szolgáltatást itthon. Arról, hogy a külföldi cég – a magyar szabályozás nyűgjei nélkül – hogyan lehet sikeres itthon, és arról, hogy a hazai bankok és az MNB hogyan próbálta meg hűteni a kedélyeket, ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!