Nem, Csányi Sándor legújabb bejelentése miatt senki nem fél, senki nem hitetlenkedik

2022. február 14. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Huzamosabb ideje bukkannak fel a Facebook-falamon, és bizonyára az önén is, drága olvasó, olyan hirdetések, amelyekből kiderül, hogy „vagyonosodási kiskapuk” kihasználásával annál is könnyebb dollármilliós vagyonokra szert tenni, mintha szakmányban árusítanánk ki közvagyonból belvárosi ingatlanokat. „A bankok rettegnek, a pénzügyi világ elhallgatja ezt a pofonegyszerű vagyonosodási formát, fektess be egy mongol tugriknyi pénzt, és jönnek a tízezer százalékos hozamok” – ismerősek az ilyesféle üzenetek, ugye?

A hirdetések szuperturbó változata, hogy híres emberek nevét és arcát, valamint egy ismert médiatermék dizájnját használják fel, hogy még hihetőbb és még inkább hitelesnek tűnő legyen a „több millió dollár” összeszedésére alkalmas „kiskapuk” léte.

Forrás: OTP
Forrás: OTP

Az OTP-nek és Csányi Sándor elnök-vezérigazgatónak most lett elege ebből, az ilyen típusú hirdetésekből:

A bank hétfő délután közleményt adott ki, amely szerint „az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével és arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre. A bűnözők mások mellett Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit is felhasználják arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket.”

A bank emiatt leszögezte:

Dr. Csányi Sándor soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, a leghatározottabban elhatárolódik minden ilyen közléstől.

Emellett közölték azt is, hogy a bankvezető „fokozott óvatosságra int” az ilyen, főleg a közösségi médiában terjedő „átverési kísérletek kivédése érdekében”, és megtette a csalókkal szemben a szükséges büntetőjogi lépéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!