A kormánynak ki kell adnia a veszteséges Mátrai Erőmű megvásárlásával kapcsolatos döntések papírjait

2022. február 9. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen is pert nyert a szocialista Tóth Bertalan: a kormánynak ki kell adnia, milyen tulajdonosi döntéseket hozott 2019-ben és 2020-ban az MVM Zrt.-vel kapcsolatban, és mindezt kitakarások nélkül – írja a Népszava.

Tóth Bertalan elsősorban a Mátrai Erőmű megvásárlásával kapcsolatban kért ki közérdekű adatokat, egyrészt az MVM-től mint vevőtől, másrészt Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli vagyonminisztertől. És bár mindkét helyről kapott valamilyen aktákat, azok nem igazán voltak használhatóak, többek között azért, mert egy részük hemzsegett a kitakarásoktól.

A pert első fokon tavaly októberben nyerte meg a szocialista politikus, az ítéletet pedig keddi döntésével a Fővárosi Ítélőtábla változtatás nélkül helybenhagyta. Bár a vagyonminiszter felülvizsgálati kérelemmel még fordulhat a Kúriához, az ítélet jogerős és végrehajtható, írja a lap. Tóth Bertalan el is várja, hogy megkapja a kitakarásmentes papírokat. „Mindenkinek joga tudni, miért, hogyan és kinek akarja átjátszani a Fidesz az egyik legértékesebb nemzeti vagyonunkat” – fogalmazott, és hozzátette:

„A papírokból ki kell derülnie például, hogy mikor és milyen határozatok születtek a Mátrai Erőmű megvásárlásával Mészáros Lőrinc veszteségeinek pótlására vagy hogyan készítették elő a köztulajdonban álló MVM magánosítását.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!