Vajna Tímea bedőlt gyémántüzletének maradéka alig negyedáron kelt el

2021. december 13. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Vajna Tímea ékszercéges érdekeltségének, a több mint két éve felszámolásba dőlt Dorottya Diamond Palace Kft. vagyonának csak többszöri nekifutásra sikerült elkelnie – írja a 24.hu. Egy éve még 5,7 millió forintra tartották a gyémántos cég megmaradt vagyonát, végül ennek csak a negyedét fizették ki érte.

Az eladásig vezető út így nézett ki:

  • Tavaly októberben hirdette meg a felszámoló, azaz a Lubin Invest Zrt. a gyémántos cég vagyonát, ekkor azt 5,7 millióra taksálták, és a minimálárat (amennyinél kevesebbért nem adhatták el a vagyont) se engedték ennél lejjebb.
  • Tavaly novemberben, a második próbálkozásra a Lubin Invest már négymillióért is eladta volna a vagyont, de hiába.
  • Idén februárban aztán 2,9 milliós minimálár mellett sem érkezett ajánlat.
  • Április elején már csak 2,2 millió forintos árat határoztak meg. Az ékszertörmelékeket és drágaköveket a korábbi kétmillió forint helyett egymillióra, a bútorokat 3,7 millió helyett 1,2 millió forintra taksálták. A kutyát se érdekelte.
  • Amikor legutóbb idén szeptemberben nyílt pályázatot hirdettek az ékszerbolt vagyontárgyaira, a becsértéket 1,6 millió forintban állapították meg, a minimálárat 1,28 millió forintnál húzták meg.

137 ékszer volt a csomagban – (fekete) gyémántok, kő nélküli aranygyűrűk és többféle féldrágakő, turmalin, zafír és opálkő szerepelt a pályázathoz mellékelt listán –, ezek értékét összesen egymillió forintra lőtték be. Az üzlet berendezéseit, köztük vitrint, kamerát, hét páncélszekrényt, de még a kávéfőzőt és a fürdőszobabútort is, 600 ezer forintra árazták be.

Az eredményhirdetés szerint végül szeptemberi, 1,6 milliós becsérték 80 százalékát volt hajlandó megadni a nyertes, azaz az 1,28 milliós minimálárnál egy forinttal sem többet.

A Dorottya Diamond Palace Kft. ellen 2019-ben indultak el a végrehajtási eljárások, mások mellett az adóhatóság részéről is. Ekkor a 24.hu azt írta, hogy a korábban a cégben 49 százalékos részesedéssel rendelkező Vajna Tímea is nyújtott kölcsönt az ékszerkereskedőnek, ám az nem fizette még vissza a pénzt. A vállalat ellen végül nagyjából másfél éve indult meg a felszámolási eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!