Új kibocsátó a Budapesti Értéktőzsdén: az Eprolius egy több szektorban is aktív befektetői kör ingatlancége

2021. december 10. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az ingatlanbefektetésekre specializálódott Eprolius Ingatlan Nyrt. ünnepélyes csengetés keretében mutatkozott be a Budapesti Értéktőzsdén.

Bevezette törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájába az Eprolius Ingatlan Nyrt. A társaság háttere érdekes, mert a tulajdonosi körhöz tartozó magyar magánszemélyek (Érdi Zoltán, Hanzsér Irén, Pintér Attila) más szektorokban is megmérették magukat, például egy nagyon komoly cég, a répcelaki Liss Patrongyártó Zrt. tulajdonosairól és a Monyo Brewing kézműves sörfőzde résztulajdonosairól van szó.

A tulajdonosokról korábban a Forbes is írt cikket. Az Eprolius tőzsdei megjelenésének keretében most 6 millió darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvény került bevezetésre az immár 16 kibocsátót számláló standard kategóriába.

A bevezetési ünnepségen Érdi Zoltán, az Eprolius Igazgatóságának elnöke, Nyíri Szabolcs, az Eprolius operatív vezetője, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, valamint a társaság tőzsdei bevezetését tranzakciós tanácsadói minőségben segítő Erdős és Katona Ügyvédi Társulás és a Concorde MB Partners szakemberei is részt vettek.

Az ingatlanbefektetésekkel és -fejlesztéssel foglalkozó Eprolius portfóliója elsősorban vidéki nagyvárosokban – Győr, Miskolc, Baja, Dombóvár, Szekszárd – található kiskereskedelmi, valamint budapesti ipari-logisztikai ingatlanokra koncentrálódik.

A társaság stratégiai célkitűzései között a már meglévő ingatlanportfólió hasznosítása, fejlesztése és a portfólió bővítése is szerepel. Kiemelt prioritásként jelölték meg emellett a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulást, amelynek fontos állomása a tőzsdére lépés.

„Mindig különösen örömteli számunkra, ha egy feltörekvő vállalat a BÉT valamely középvállalati szolgáltatását igénybe véve halad a parkett felé, ahogy történt ez az Eprolius esetében is”

– mondta el a részvénybevezetés kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

„Az Eprolius Ingatlan számára a megalakulás óta cél volt a tőzsdei részvétel, mert hiszünk benne, hogy a tőkepiac a transzparencián keresztül és a hazai befektetők bevonásával hozzájárul céljaink eléréséhez”

– nyilatkozta Érdi Zoltán, az Eprolius igazgatóságának elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!