Családtámogatási kalkulátort indított a kormány

2021. december 8. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan sokféle családtámogatást jelentettek, vezettek be az elmúlt tíz évben, hogy nem csoda, ha azokba belekavarodik valaki – körülbelül ezzel indokolta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, hogy miért is indított el a kormány egy ún. családtámogatási kalkulátort a neten. A Facebookon közzétett promóvideóból kiderül, hogy a kalkulátor használatához alapvető adatokat kell megadni, például hogy valaki házas-e, élettársi közösségben él-e, esetleg egyedülálló, szükséges kitölteni a születési adatokat, és azt is, hogy van-e gyermek.

Ezután a kalkulátorral megbecsülhető, milyen támogatásokra jogosult egy-egy család, és hogy mennyi pénzt várhatnak az adott támogatásból. Novák Katalin azt mondta, reméli, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere, írja az MTI.

„A támogatásokat igénybe is tudják venni és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszülető kisbabát” – fogalmazott a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!