Szerencsnek adományozta a Nestlé a Szerencsi cicás kakaópor védjegyét

2021. december 1. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kedden aláírt megállapodás értelmében hamarosan tényleg szerencsi lehet a Szerencsi cicás kakaópor, a védjegyet eddig birtokló Nestlé Hungária ugyanis Szerencs városnak adományozta annak tulajdonjogát. Így jövő évtől a Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja majd a több mint 90 éves múltra visszatekintő, máig népszerű kakaóport – derült ki a Nestlé sajtóközleményéből.

Mint írták, a csomagoláson figyelő fehér macska miatt cicás kakaóként is ismert Szerencsi kakaópor nagy múltra visszatekintő márka, a fogyasztók egyik kedvence Magyarországon. Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere szerint éppen emiatt rendkívül nagylelkű gesztus a Nestlétől az, hogy átadják a védjegyet, ami megerősíti őket abban, hogy Szerencs a jövőben is büszkén ápolhatja tovább a csokoládé- és kakaógyártás hagyományait. A Nestlé 2018-ban ruházta át a Szerencsi Bonbon Kft.-re a Szerencsi védjegy alá tartozó édességek használatának jogát,

most ez a megállapodás egészült ki azzal, hogy a Szerencsi kakaópor védjegye is visszakerült Szerencsre.

Fotó: Nestlé Hungária
Fotó: Nestlé Hungária

Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, örömmel járul hozzá ahhoz, hogy a Szerencsi csokoládé és kakaópor tovább öregbítse a város hírnevét. Noszek kiemelte azt is, hogy az elmúlt évek többmilliárdos bővítéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően a szerencsi gyár éves kapacitása meghaladja a 40 ezer tonnát, amivel a Nestlé meghatározó, harminc exportpiacot ellátó kávé- és kakaóitalpor-gyártási központja tud lenni Kelet-Közép-Európában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!