Kamu akácmézet árult a CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József

2021. november 25. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Akácmézként árulták az áruházláncok a CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József termékeit, amelyekről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemrég kimondta, hogy „nem viselhetik az akácméz elnevezést”, írja a 24.hu. Klenáncz az egyik legnagyobb hazai mézeladó. Az érintett termékeit a Tesco és a CBA már visszahívta, a Spar egyelőre kivár, mert még nem kapott hivatalos megkeresését a hatóságoktól.

A Nébih a Magyar Mézkiszerelők Egyesülete és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület jelzése alapján kezdte el vizsgálni Klenáncz akácmézként árult termékeit, miután az egyesületek laboratóriumi eredményekre hivatkozva azt állították, nincs sok közük az akáchoz, nem megfelelő bennük a gyümölcscukor és a szőlőcukor aránya. Aztán fel is került a Nébih oldalára, hogy Klenáncz jogsértést követett el, az érintett mézei nem viselhetik az akácméz megnevezést, elrendelték a termékek forgalomból való kivonását.

Az akácméz ára 50-100 százalékkal magasabb, mint más mézeké.

Klenáncz egy cégén keresztül 8 magyarországi CBA-üzlet tulajdonosa. 2016-ban több áruházlánc megvált a vállalkozó kínai mézzel felöntött mézeitől, akkor a CBA, a Spar, az Auchan, a Metro és az Aldi is levette a polcairól a kínai mézkeverékeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!