Az Aldi csak magyar beszállítóktól szerzi majd be az alapvető tejtermékeket és a tojást

2021. november 23. – 15:27

Az Aldi csak magyar beszállítóktól szerzi majd be az alapvető tejtermékeket és a tojást
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Nagy István agrárminiszter a tejtermékeket nézi az Aldi Orczy úti üzletében 2021. november 23-án – Fotó: Kovács Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az Aldi Magyarország tovább bővíti magyar beszerzésű termékei körét: az áruházlánc az alapvető tejtermékeket magyar beszállítóktól vásárolja, jövő év elejétől pedig az üzleteiben kapható valamennyi tojás is csak magyar forrásból érkezik.

A magyar agrárium és a hazai élelmiszer-feldolgozók európai exportlehetőségeinek bővítését célzó bejelentést Nagy István agrárminiszter előremutatónak nevezte. Azt reméli, más élelmiszerláncok is követik az Aldi példáját.

Az MTI tudósítása szerint a miniszter hangsúlyozta: az elmúlt években Magyarországon nőtt a tej és a tejtermékek fogyasztása, „a tejhozam vonatkozásában pedig egyenesen az elsők között vagyunk az unióban”. A kormányzat „minden lehetséges eszközzel” támogatja a termelőket, hogy ez így is maradjon – mondta.

A miniszter beszélt arról is, hogy az agrárfejlesztési támogatásokkal segítik a tojástermelést is, aminek köszönhetően Magyarország e tekintetben önellátóvá válhat. Pozitív tendenciaként hivatkozott arra, hogy a belföldi termelés több mint egymilliárd darabra nőtt, a fejenkénti fogyasztás pedig évi 215-ről 243 darabra.

Pusztai Ádám, az Aldi Magyarország beszerzési igazgatója bejelentette, hogy tovább bővítik a magyar alapanyagokból, hazai feldolgozóüzemek által készített termékeik körét. 65 alapvető tejtermékük magyar gazdáktól érkező tejből, Magyarországon készül, és hamarosan újabb magyar forrásból érkező tejtermékeket vezetnek be. A jövő év elejétől pedig az összes, a cég által értékesített – mintegy 90 millió darab – tojást, köztük a biotojást is magyar forrásból szerzik be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!