Egy dunaföldvári cég 350 ezer forintot fizet dolgozóinak, ha beoltatják magukat

2021. november 21. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

A dunaföldvári Pannon Bio cég több százezer forinttal ösztönzi munkavállalóit arra, hogy beoltassák magukat koronavírus ellen, írja a Portfolio.hu egy birtokába került levél alapján.

Magyarországon három hete lépett életbe az a rendelet, amely alapján a munkáltatók védőoltásra kötelezhetik dolgozóikat. Ezt sokan meg is lépték, de arra kevés példa van, hogy anyagilag is érdekeltté tegyék a munkavállalókat. A Pannon Bio ezzel szemben komoly bónuszokkal növelné a cégen belüli átoltottsági arány, amelyet jelenleg alacsonynak tartanak.

A cég vezetője, Pavel Kudriavtcev egy levélben érvelt a védőoltások mellett, megjegyezte, hogy Magyarországon egy hónap alatt nyolcszorosára nőtt a Covid-megbetegedések száma, és ahol magas az átoltottság, ott kevesebb a kórházi ellátásra szorulók száma, és halálos kimenetellel végződő megbetegedés is kevesebb.

Az észérvek mellett a cég nem kevés pénzt is bedobott ösztönzőként. November 15-től kötelező az oltás a dolgozóknak, de az első és a második oltásért is nettó 175-175 ezer forintot lehet felvenni.

Akik már korábban kaptak két oltást, a harmadik adag után nettó 360 ezer forintot kapnak. Az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták. Akik január elsejéig nem oltatják be magukat, azokat fizetés nélküli szabadságra küldik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!