Újabb Tesla-részvényeket adott el Elon Musk, most majdnem egymillió darabot

2021. november 16. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Röviddel azután, hogy a múlt héten kb. 7 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója, hétfőn újabb 930 millió dollár értékben szabadult meg mintegy 930 ezernél is több részvénytől – írja az Euronews.

Musk múlt héten, egy Twitter-szavazás után néhány nappal mintegy 5 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket. Előzőleg azt a kérdést tette fel 63 millió Twitter-követőjének, hogy eladja-e a Teslában lévő részesedésének 10 százalékát. A kérdésre a többség igennel válaszolt.

„Mostanában sokat beszélnek arról, hogy a nem realizált nyereség az adóelkerülés eszköze, ezért az a javaslatom, hogy eladom a Tesla-részvényeim 10 százalékát. Tartom magam a szavazás eredményéhez, bárhogy is alakul” – írta Musk, aki azt is megjegyezte, hogy nem kap fizetést vagy bónuszt a Teslától, csak részvényei vannak. „Így az egyetlen módja annak, hogy személyesen fizessek adót, ha részvényeket adok el” – írta.

Az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumok szerint Musk előbb 3,6 millió Tesla-részvényt adott el mintegy 4 milliárd dollár értékben, ezután lehívta 2,2 millió részvény opcióját, és újabb egymilliót adott el mintegy 1,1 milliárd dollárért. Ezután most újabb kb. 930 ezer részvényt adott el, nagyjából 930 millió dollár (kb. 299 milliárd forint) értékben.

A dokumentumokból az is kiderült, hogy Musk már régebb óta tervezte a részvényei egy részének eladását. A részvények körülbelül egyötödének eladása egy szeptemberben felállított, előre egyeztetett kereskedési terv alapján történt, ugyanakkor a részvények fennmaradó részének eladását nem tervezte meg ennyire előre. 2016 óta ez volt az első részvényeladása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!