Angyalföldön jelölték ki az első rozsdaövezeti akcióterületet, Rahimkulov Ruszlan érdekeltségébe tartozik az ingatlan

2021. november 10. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Kijelölte a kormány az első rozsdaövezeti akcióterületet, az egykori Láng Gépgyár angyalföldi iparterületén lehetnek fejlesztések, írja a Népszava. A XIII. kerületi ingatlant két részből egyesítették tavaly, így a tulajdoni lap alapján egy 8 hektárnál nagyobb egybefüggő terület jött létre a Váci út, a Turbina utca és a Rákospatak között. Az ingatlan egy része, a Váci útra néző nyerstégla homlokzatú épületegyüttes műemléki védettséget élvez.

Érdekesség, hogy az ingatlan szomszédságában Magyarország egyik leggazdagabb emberének, Rahimkulov Ruszlannak az érdekeltségébe tartozó vállalkozás épít társasházat. A kerület korábban tiltakozott a társasház megépítése ellen, mire a kormány kiemelt beruházássá minősítette. A Népszava információi szerint a rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánított ingatlanra szintén Rahimkulov Ruszlan egyik érdekeltsége, a Southblaze nevű cég jegyzett be jelzálogot idén februárban, 2,5 milliárd forint értékben.

Az ingatlan tulajdonosa a Pacont Kft. Azt még nem tudni, mi épül majd a területen, a lap hiába kereste ez ügyben a céget. Amit viszont lehet tudni, hogy a kormány már kiemelt beruházássá nyilvánította, vagyis egy sor országos és helyi építési szabály alól mentesül.

Rahimkulov Ruszlanról keveset lehet tudni, kerüli a nyilvánosságot, a magyar sajtóban egyetlen egyszer jelent meg róla fénykép. A Telex egy 22 milliárdos beruházás miatt foglalkozott személyével. Becslések szerint a Rahimkulov fivérek több mint 500 milliárd forintos vagyon felett rendelkeznek. A G7 értesülései szerint mindkét Rahimkulov rendelkezik magyar állampolgársággal is, és nevüket magyaros szórendben is használják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!