Átlépte az ezermilliárd dollárt a Tesla értéke, a Bloomberg alapján Elon Muské a világ legnagyobb egynapos nyeresége

2021. október 26. – 05:48

Másolás

Vágólapra másolva

Először lépte át az ezermilliárd dolláros értéket a Tesla, miután a Hertz nevű autókölcsönző bejelentette, hogy százezer elektromos autót rendel a gyártótól. A Tesla indexe nagyot ugrott, Elon Musk pedig hatalmas nyereséggel zárta a napot, írja a Bloomberg.

A Hertz autókölcsönző hétfőn jelentette be közleményében, hogy százezer Teslát rendeltek flottájukba. A cég ezzel is igyekszik kifejezni az elektromos autózás iránti elkötelezettségét: a Tesla Model 3 autók egy része már november elejétől bérelhető lesz a cégtől, ahogy a Hertz közleményében fogalmazott, „a főbb amerikai és európai piacokon”.

A bejelentés után a Tesla árfolyama hétfőn közel 13 százalékkal emelkedett, az autógyártó értéke ezzel először haladta meg az ezermilliárd dollárt. Musk 36,2 milliárdos napi nyereséggel zárta a napot, a Bloomberg indexe alapján ez a valaha feljegyzett legnagyobb egynapos gazdagodás.

Musk januárban előzte le az Amazon alapítóját, Jeff Bezost a „világ leggazdagabb emberei” nevet viselő dobogón. A két férfi azóta néha helyet cserélt, meg persze megesett, hogy Elon Musk kommentben emlékeztette Bezost arra, hogy ki a világ leggazdagabb embere. A Bloomberg becslése szerint Musk most közel százmilliárd dolláros előnyt szerzett Bezosszal szemben.

A bejelentés után a Tesla Model 3 a havi eladási listák élére került, a Bloomberg szerint a megrendelés 4,2 milliárd dolláros bevételt jelent majd a cégnek. A Hertz azt is állítja, hogy a Tesla töltői mellé még több ezer ponton tervez saját töltőket kirakni. A cég egyébként tavaly majdnem csődbe ment a járvány miatt, végül azonban visszatért a piacra: a mostani tervei között pedig az szerepel, hogy mintegy 500 ezer gépjárműve közül szinte mindent elektromosra cserél le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!